Lago Maggiore

Overnachten aan het Lago Maggiore

Italië is een toeristisch land en zeker de meren genieten internationale aandacht. Een hoop Zwitsers hebben een tweede verblijf aan het Lago Maggiore. Niet verwonderlijk, wetende dat een deel van het meer in Zwitserland ligt. Ook de Zwitsers kunnen de Italiaanse charme wel waarderen. De toeristen hebben allen een plek nodig om te overnachten. Rond het gigantische meer kan men dan ook een hoop accommodaties opmerken. We bespreken enkele mogelijkheden:

Luxueus genieten in Stresa

Wie echt wenst te genieten tijdens de trip zoekt best een hotelkamer in Stresa. Hier heeft men een prachtig zicht op de eilanden (onder andere Isola Bella). De statige hotels stralen luxe uit. Dit alles heeft natuurlijk zijn prijs. Goedkoop is het allerminst. Het is hier trouwens ook zalig vertoeven. Een hoop bezienswaardigheden liggen in de nabije omgeving. De vraag is dan natuurlijk of men de hotelkamer van honderden euro’s per nacht vaak wenst te verlaten.

Luxe kan men trouwens overal rond het meer vinden. Overnachten voor meer dan 200 euro per nacht is geen uitzondering. Alles hangt natuurlijk af van het budget en de persoonlijke interesses.

Goedkoop appartement in Verbania 

Voor het eerste deel van onze vakantie richting de Italiaanse meren hadden we onszelf voorgenomen om er een budgetvriendelijk deel van te maken. In Verbania hadden we een ietwat goedkoper appartement geboekt. Het was ietwat een tegenvaller. Het gebrek aan een airconditioning was voornamelijk ’s nachts voelbaar. Het tweede deel van de trip trokken we naar een ietwat luxueuzer onderkomen in de buurt van het Gardameer. Een kamer met leuk uitzicht, uitgebreid ontbijt en zwembad waren er aanwezig en eigenlijk was dit niet echt gigantisch veel duurder, maar het bood wel een leuker vakantiegevoel. Het is altijd een moeilijke afweging: goedkoper en inboeten aan wat luxe, of toch iets duurder en wat meer genieten.Probeer een aangename aanbieding te scoren en vergeet voornamelijk niet te genieten.

Campings in overvloed

Richting eindbestemming merk je op de weg een hoop caravans en campers op. Het hoeft geen betoog dat er voldoende terreinen zijn om de caravans te stallen. Ook hier kan men opmerken dat campings ook in vele maten en gewichten aanwezig zijn. Luxueuze campings met heuse waterparken zijn in trek, maar de ietwat goedkopere terreinen met basisvoorzieningen zijn dan weer de ideale bestemmingen

Waar het best overnachten?

Het Maggioremeer beslaat een groot oppervlak en dit betekent dan ook dat men op een hoop plekken rond het meer kan overnachten. De bezienswaardigheden liggen wat verspreid. Alvorens het boeken van een accommodatie kan het handig zijn om er even een kaart bij te nemen. Bepaalde bezienswaardigheden kan men dan aanduiden op de kaart en na afloop kan men kijken welke punten de voorkeur genieten. Op die manier beperkt men de te rijden kilometers rond het meer. De afstanden rond het meer zijn nooit echt gigantisch, maar Italianen zijn echte autogebruikers en de weg is af en toe verzadigd. Zeker tijdens het hoogseizoen ligt de gemiddelde snelheid een stuk onder de maximaal toegelaten snelheid. Het is dan wel zo aangenaam om zaken in de buurt te verkennen.

Bekijk verblijfsplaatsen rond de Italiaanse meren op de kaart >>>